1. Salamijada na Pohorski tržnici navdušila z vrhunskimi okusi in odzivom obiskovalcev
V soboto, 5. 4. 2025, je na Pohorski tržnici potekala prva Salamijada. Odziv je bil odličen – tako s strani ponudnikov kot tudi obiskovalcev, ki so se tokrat preizkusili v vlogi ocenjevalne komisije. Okušali in ocenjevali so 14 vzorcev domačih mesnih dobrot, pri čemer so upoštevali videz, vonj, okus, strukturo in teksturo.
Za naziv »Najboljša suha salama Pohorske tržnice« se je potegovalo 8 salam, medtem ko je v kategoriji »Najboljša domača klobasa za kuhanje« sodelovalo 6 klobas. Vsi vzorci so prejeli visoke ocene, kar potrjuje, da obiskovalci na Pohorski tržnici resnično najdejo pristne, domače in kakovostne mesne izdelke.
NAJBOLJŠE DOMAČE KLOBASE ZA KUHANJE
Tekma med mojstri domačih klobas je bila zelo izenačena. Razlike med ocenami v tej kategoriji so bile minimalne, kar potrjuje, da je bila kakovost vseh klobas na zelo visoki ravni. Kljub tesnemu izidu je naziv »Najboljša domača klobasa za kuhanje Pohorske tržnice 2025« pripadel kmetiji Frangež, z zgolj 3 točke razlike jim je sledila KZ Rače. Tudi tretjeuvrščena kmetija Ledinek je prejela visoko oceno in si zasluženo priborila mesto na zmagovalnem odru.
1. mesto: Kmetija Frangež – 756 točk
2. mesto: KZ Rače – 753 točk
3. mesto: Kmetija Ledinek – 735 točk
NAJBOLJŠE SUHE SALAME
Konkurenca med osmimi suhimi salamami je bila močna, a na koncu je s prepričljivo prednostjo slavila Kmetija Frangež. Njihova salama je z visoko oceno dokazala, da pri njih zorijo prave mojstrovine.
Kmetija Frangež – 824 točk
KZ Rače – 781 točk
Kmetija Samastur – 745 točk
V tej kategoriji so bile razlike nekoliko večje, a so vse ocene dokaz, da so suhe salame s Pohorske tržnice izjemne kakovosti, s skrbno izbrano recepturo, pravilnim zorenjem in značilnim okusom domačega.
Na dogodku sta sodelovali tudi Kmetija Gaja in Kmetija Oblak, ki sta prav tako navdušili s kakovostjo svojih izdelkov.
IZBERITE LOKALNO TUDI ZA VELIKO NOČ
Salamijada je še en dokaz, da se na Pohorski tržnici srečujejo kakovost, tradicija in pristni okusi. Ne glede na to, katero suho salamo ali klobaso boste izbrali za svojo velikonočno košarico – izbrali boste odličen, lokalni izdelek, ki bo navdušil vse za praznično mizo.
Se vidimo vsako soboto od 9.00 do 12.00 v Pivoli!