Tradicionalni slovenski zajtrk
Poročilo o dogodku
Današnji dan smo za obiskovalce centra pripravili prav posebne kulinarične dobrote, ki temeljijo na »Tradicionalnem slovenskem zajtrku«. Ob 10.00 uri smo v VeGeC OHS Orehova vas pripravili tradicionalne jedi kot so: med, maslo, jabolka in kruh. Za raznovrstnost smo domač kruh s semeni ter črn kruh ter domače maslo s tremi okusi (limona, rožmarin s česnom ter bučna semena s česnom). Za pripravo zapisanih jedi, smo v sklopu centra pripravili dve kulinarični delavnici.
Od obiskovalcev smo prejeli pripravljen kruh ter različna sadna namaza.
K sodelovanju smo povabili tudi Franjo Bračko, ki nam je prinesla med ter marmeladi, Sadjarstvo Vrecl z jabolki ter Sirarno Čuš z različnimi okusi sirov, skuto in smetano.
Obiskovalci tega dne so lahko tako okušali raznovrstnost tradicionalnega zajtrka, katerega smo popestrili z domačim zeliščnim čajem ter kavo.