Peka prazničnega peciva
Vabljeni.
Poročilo o dogodku
IZVEDENA DELAVNICA: Peka božičnega peciva
DATUM: 18.12.2019
URA: 14.00 – 16.00
DELAVNICO IZVEDEL: udeleženci VeGeC Občine Hoče - Slivnica ter Veronika Tonejc
UDELEŽENCI: 8
Poročilo
Izvedba delavnice je potekala v prostoru kuhinje, kjer smo z obiskovalci pripravljali praznično pecivo.
Recept za prikupne ježke:
Sestavine:
- 300g moke,
- 2 mali žički pecilnega praška,
- 70g sladkorja,
- 1 vanilin sladkor,
- 1 jajce,
- 4 žlice mleka,
- 150g masla
Priprava testa:
Vse sestavine premešajte in zgnetite, dodaj 5-6 žlic kokosove moke, da bo masa bolj kompaktna, napravite manjše kroglice (velike kot oreh) stisnite s prsti na strani kroglice, da nastanejo vdolbinice za obrazek in nosek. Vse skupaj naložite na pekač in pri 200 stopinjah pecite 10 minut.
Ko se spečeni keksi ohladijo jih primite za nosek oz. trup ter ježka namočite v stopljeno čokolado ter nato še v kokosovo moko. Z zobotrebcem ježku s čokolado še narišite očki in nosek.
S skupnimi močmi smo pripravljali tudi sirovo gibanco, odlične marmeladine zavitke ter kekse različnih oblik.
Dober tek.