DELAVNICA PRIPRAVA HRANE IN SPOZNAVANJE KULINARIČNE PRETEKLOSTI NA POHORSKI TRŽNICI
Brezplačna kuharska delavnica historičnih jedi za ponudnike se je odvijala 20.06.2019 med 9.30 in 15.00 v okviru projekta PalaeoDiversiStyria - SI AT, kjer je projektni partner tudi Občina Hoče-Slivnica.
To je bila ena od aktivnosti približevanja in predstavitve arheološke in druge kulturne dediščine lokalni skupnosti ter povezovanja arheološke, botanične in zoološke znanosti s kmetijstvom ter seveda turizmom v sklopu projekta Interreg SI-AT PalaeoDiversiStyria, paleokrajina Štajerske in njena biodiverziteta od prazgodovine do odkritja Novega sveta. Na dogodku so se lahko udeleženci naučili skuhati res okusne jedi iz sestavin, za katere smo našli arheološke in druge zgodovinske dokaze za prisotnost in uporabo v določenih obdobjih v zgodovine, od kamene dobe do odkritja Amerike in novih poti do Indije ter Kitajske. Te in druge jedi so vključene v ponudbo sodelujočih turističnih in kulinaričnih ponudnikov, ki bodo vključeni v mrežo projektne znamke Heriterra. Več o projektu si lahko preberete:
www.heriterra.eu, https://sl.wikipedia.org/wiki/PalaeoDiversiStyria in https://www.facebook.com/PalaeoDiversiStyria/.
Okusne jedi iz preteklosti pa so lahko obiskovalci Pohorske tržnice okusili v soboto, 22.06.2019 med 10.00 in 12.00 uro pred Botaničnim vrtom, na Pohorski tržnici v Pivoli.
Poleg zgodovinske degustacije so ponudniki na Pohorski tržnici znova presenetili z bogato in okusno ponudbo. Omenimo naj, da bo Pohorska tržnica odprta tudi v času poletnih počitnic, vsako soboto med 9.00 in 12.00 uro.
Vljudno vabljeni.