Peka domače gibanice
PEKO DOMAČE GIBANICE,
ki bo potekala v prostorih VeGeC OHS Orehova vas dne, 28.3.2022 ob 11.00.
Prijave na: 030 465 270, 041 963 450 ali vegec@hoce-slivnica.si.
Vabljeni ob upoštevanju ukrepov in priporočil NIJZ.
Poročilo o dogodku
Kulinarična delavnica: Peka domače gibanice
V sklopu tedenskih aktivnosti VeGeC OHS smo za obiskovalce centra in občane občine Hoče – Slivnica pripravili kulinarično delavnico poimenovano: »Peka domače gibanice«. Delavnica je potekala v ponedeljek, 28. 3. 2022 ob 11. uri v prostorih VeGeC Občine Hoče – Slivnica v Orehovi vasi.
Prav posebno kulinarično delavnico smo izvedli ob 11. uri v prostorih VeGeC OHS Orehova vas. Za obiskovalce dneva smo pripravili slastno » Domačo gibanico«, ki je bila prav posebna saj je bila narejena izpod rok domačinke iz Radizela in domačina iz Hoč. S skupnim druženje se je delavnica končala ob pripravljenem domačem čaju ter slastni sladici.
Za vse, sladokusce vam prilagamo današnji recept.
Peka domače gibanice:
Sestavine:
- 375g gladke moke
- Ena majna jedilna žlica soli
- Ena majhna žlica sladkorja
- Mlačno mleko
- Polovico kvasa (Fala)
Testo zamesimo in pustimo stati 60 minut.
Nadev:
- 250g skute
- 1 jajce
- 3 velike žlice pšeničnega zdroba
- 3-4 velike žlice sladkorja
- 1 kisla smetana
Pecimo na 190 stopinj C približno 30 – 45 minut.