Kulinarični spomini

16. 8. 2022 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 226
VeGeC - večgeneracijski center
Orehova cesta 26, 2312 Orehova vas
Termini
07.12.2022 (sreda) ob 10:00
08.12.2022 (četrtek) ob 10:00

Poročilo o dogodku

 
Dne 7. 12. in 8. 12. 2022 ob 10. uri smo v okviru Demenci prijazne točke ter Alzheimer cafe-ja, pripravili spominske kulinarične pridihe v obliki začimb, zelišč ter sadja. Obiskovalce tega dne smo popeljaia v svet vonjev različnih spominov.

Za prijetno druženje smo pripravili manjše količine različnih svežih začimb kot so (klinčki, cimet, muškatni orešček, itd.), zelišč kot so (žajbelj, kamilica, lovorovec, itd.), sadje kot so (jabolka, limona, orehi, itd.). V manjše posodice smo pripravili zapisane sestavine ter jih položila na mizo s pokrito brisačo.

Sledila so navodila: ugotovimo katera začimba se s pomočjo vonja nahaja v skodelici ter o začimbi ali sadju obudi spomine kulinarične dobrote. Za doprinos domačnosti sem za obiskovalce pripravila sadni domač čaj.

Cilj Alzheimer cafeja ter kulinaričnih spominov je miselna razmišljenost, da zamotimo možgane in jih na tak način spodbujamo k aktivnemu razmišljanju in iskanju rešitve. Obenem nas pogovorno usmeri v prijetno doživljanje časov ter skupnemu druženju.

Za dopolnitev tega dne smo bili obiskovalcev na voljo pri različnih vprašanjih vezanih na zdravje ter potek zdravljenja ob bolezni demence.