Delavnica Zdravilna Aloja

1. 6. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 377
Izobraževanje, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Hočko Pohorje 1, 2311 Hoče
Termini
17.07.2021 (sobota) ob 10:00
14.08.2021 (sobota) ob 10:00

Poročilo o dogodku


 

V sklopu projektov Las lastovica so se pripravile različne medgeneracijske delavnice, ki bodo potekale na različnih lokacijah po Občini Hoče – Slivnica.

 

Ponovno smo bili aktivni saj smo dne 14.08.2021 pripravili izvrstno delavnico za krajane in občane Občine Hoče-Slivnica. Delavnica »Zdravilna Aloja« je potekala dne 14.08.2021 ob 10.00 uri na lokaciji Krajevne skupnosti Reka-Pohorje. V naši družbi je bila ponovno vrtnarska poznavalka rastlin ga. Metka Ternjak Gomboc.

 

Nekaj besed o delavnici:

Za prepoznavnost te odlične zdravilne in koristne rastline smo prejeli veliko ključnih informacij in nasvetov o rasti in negi ter načinu različnih zdravilnih pripravkov ter napitkov za blažitev imunskega sistema in sprostitve.

 

Na pogled smo dobili tudi različne vrste Aloj, katerih šteje več kot 350 sort. Med najbolj pogostimi so Aloja Vera ter Aloja Arborescens katere sadike smo si lahko kot podaritev odnesli tudi domov. Rastlina sama po sebi ni tako občutljiva in ne potrebuje posebne nege. Pri Aloji je najbolj pomembno, da ji ko jo sadite ali presajate poleg zemlje dodate tudi mivko ali kamenje, kajti ta rastlina nima rada kvalitetne zemlje. V kolikor imate možnost dodatka kakšnega prinesenega kamenja iz Primorske ji bo toliko bolj odgovarjala k prsti kot dodatek za bujno rastje. Prekomerno zalivanje ni priporočljivo raje jo pustite nekaj časa brez vode saj ima rada suho prst in sončno lego. V poletnem času je priporočljivo, da jo odnesete na prosto, kjer bo uživala v popolni lepoti.

 

Najlepša hvala ga. Metki Ternjak Gomboc za odlično pripravljeno delavnico, namige in odlične primere dobre prakse kateri nam bodo v pomoč pri gojenju in uporabi zdravilne Aloje.