Prvi Alzheimer Caffe v Občini Hoče - Slivnica - KS Slivnica

6. 5. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 146
Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Mariborska cesta 10, 2312 Orehova vas
Termini
12.05.2021 (sreda) ob 17:30

Poročilo o dogodku


 

V sklopu delovanja Večgeneracijskega centra Občine Hoče-Slivnica ter sodelovanju z zavodom Aloja smo današnji dan 12.05.2021 ob 17.30 uri namenili obogatitve prvega Alzheimer Caffe v Občini Hoče - Slivnica in sicer v KS Slivnica v prostorih DU Slivnica.

Kaj je Alzheimer Caffe? Je kraj kjer se srečujemo svojci, strokovno osebje, negovalci in oboleli. Večina ljudi demence ne pozna, zato je doživljanje svojcev ob pojavu te bolezni zelo stresno. Ena izmed prioritet kako to zagotoviti je medsebojno sodelovanje in komunikacija. Na današnjem Alzheimer Caffeju smo si delili izkušnje, praktične nasvete in prisluhnili besedam strokovne delavke iz zavoda Aloja. To nas je vse opolnomočilo za delo z osebami z demenco. Ta bolezen, ki jo imenujejo tudi kuga 21. stoletja, je v porastu. Pogosto svojci niso kos tolikšnim obremenitvam ali pa zaradi obveznosti v službi ne morejo zagotoviti potrebnega nadzora in oskrbe svojim najbližjim. Zato je naša dolžnost, da podelimo naše izkušnje, da se med seboj spoznajo in uvidijo, da v tem boju niso sami.

Spoštovani občani za vas smo, da vam pomagamo v obliki doprinosa Demenci prijazne točke ter Alzheimer Caffeja. V kolikor potrebujete napotke, pomoč, strokovno rešitev srečevanja z boleznijo demence ste vljudno vabljeni v VeGeC Občine Hoče – Slivnica ali na prihajajoče Alzheimer Caffeje, ki jih bomo prirejali s sodelovanjem zavoda Aloja na različnih lokacijah občinskih Krajevnih skupnosti.